Tyan S2468 - usb, temp sensors don't work

Joseph Mack mack.joseph at epa.gov
Tue Feb 25 14:21:55 EST 2003


running RedHat 7.3, 2.4.18
dual Athlon MP 2000+ 1667MHz

bios: Tyan Thunder K7X V1.00
Phoenix 4.0 Release 6.0 03/29/02
bios has usb host controller enabled, 
usb legacy enabled 
(does this make any difference,
doesn't the kernel ignore bios settings
once the boot has started?)

Problem 1: usb bus not usable

has 
o AMD 768 usb chipset

o modules loaded usbcore, usb-ohci, several amd7*, i2c* modules

plugging in a known OK usb kdb gives error 
"device not accepting new address"
(and kbd doesn't work).

anyone know if the usb bus works/doesn't work on this
machine? (nothing found in google or dejanews)

Problem 2: strange temperatures for 1 of the CPUs.

(there has been one posting on this, saying to wait
for updates on from the lm_sensors people).

has 
o modules loaded for the temp sensor (w83781d)
and several i2c-* modules (one of which is used
by the w83781d module).

o lm_sensors-2.7.0 (latest I found)

The two CPU temperature sensors start at different
temperaturs (about 8C, 75C) at the end of bootup.
After a few minutes of cpuburn, both rise to 80C.
On idle, both drop to 75 (few minutes), then the low
one drops suddenly to 8C again.

I find both starting temperatures strange. The room
temp is about 20C. It's hard to imagine a CPU at
8C after bootup. I can't imagine a CPU being at
a constant 75C immediately on boot either (it does
take a minute or two, but I would expect
the temperature to be still changing after 2 mins). 

Any ideas?

Thank you 
Joe

-- 
Joseph Mack PhD, Senior Systems Engineer, SAIC contractor 
to the National Environmental Supercomputer Center, 
ph# 919-541-0007, RTP, NC, USA. mailto:mack.joseph at epa.gov
_______________________________________________
Beowulf mailing list, Beowulf at beowulf.org
To change your subscription (digest mode or unsubscribe) visit http://www.beowulf.org/mailman/listinfo/beowulf



More information about the Beowulf mailing list