Intel PXE bootroms

Gary Jackson bargle at umiacs.umd.edu
Thu Jul 19 21:04:09 EDT 2001


I'm having some trouble getting machines using Intel PXE bootroms
netbooting.  The machine with the DHCP server sees their requests, and
responds, but the clients don't seem to want to boot with what they've
been given.  Once Linux is up, I have no problem getting an IP through
DHCP.  Portfast is enabled on all relevant switch ports.

I haven't had any problem getting nodes with 3com PXE bootroms to
boot.

Currently, I'm using the ISC 2.0 DHCP server.  The configuration looks
something like this:

subnet n.n.n.n netmask 255.255.255.0 {
        option routers                  n.n.n.n;
        option subnet-mask              255.255.255.0;

        option domain-name-servers      n.n.n.n;
        option domain-name              "umiacs.umd.edu" ;

        default-lease-time -1 ;

        group {
                # PXE configuration
                option dhcp-class-identifier "PXEClient" ;
                option vendor-encapsulated-options 01:04:00:00:00:00 ;
                filename "bpbatch" ;
                host nodename {
                        option option-135 "nodeboot/nodename" ;
                        fixed-address n.n.n.n ;
                        hardware ethernet FF:FF:FF:FF:FF:FF ;
                }
	}
}

(with real IP adresses, real names instead of "nodename", and real mac
adresses)

Any insight is appreciated.

-- 
					Gary Jackson
					bargle at umiacs.umd.edu

_______________________________________________
Beowulf mailing list, Beowulf at beowulf.org
To change your subscription (digest mode or unsubscribe) visit http://www.beowulf.org/mailman/listinfo/beowulf



More information about the Beowulf mailing list