Wireless bonding

Darryl engled at k12.trillion21.com
Fri Sep 1 13:20:01 EDT 2000


List,
I have been attempting to bond a pair of wireless network cards together to 
try and create a 22mb link between to wireless workstations. I have been 
successful when using wired cards (intel eepro100) but have not had much 
success with the wireless cards. The test bed is as follows:
2 clone boxes running Redhat 6.2 with bonding enabled
4 Lucent 11mb 802.11 pcmcia (silver cards) in isa to pcmcia adapters (2 in 
each box)
4 antennas to separate the RF as best as possible

I have verified that the 2 sets of cards can "talk" to each other over 2 
different sub nets and 2 different channels at the same time. The bonding 
seems to work up until the point of actually sending traffic. Both cards 
get enslaved to bond0 and bond0 picks up the correct mac address, eth0 and 
eth1 both get configured correctly. When I try to ping the other box across 
the wireless link i get a very large amount of packet loss (75%-90%), it 
appears that only one card is really transmitting if you look at the lights 
on the cards.
Tcpdump on the second box shows all of the ping requests showing up and 
being replied to. The transmitting box isn't getting the replys. I have 
tried different channels on the RF with no change in the problem. If any of 
you have any ideas please drop me a line.
Darryl Engle
Trillion Digital Comm.
engled at trillion21.com
engled at alltel.com
engled at k12.trillion21.com


_______________________________________________
Beowulf mailing list
Beowulf at beowulf.org
http://www.beowulf.org/mailman/listinfo/beowulf



More information about the Beowulf mailing list