question about Bonding tools

liuxg beowulf at eyou.com
Fri Oct 20 06:18:23 EDT 2000


 Hi all,
 
       I met a problem when I use bonding in my cluseter.
       In my cluster ,every node have two netcards( realtek 8139) and connected  
with a 100Mbps switch.        
      I have read  "Beowulf Installation and Administration HOWTO"and bonding README
(bonding-0.2 from www.beowulf-underground.org).
      what I do as follow:
     
   node A: (kernel 2.2.16)
      in /etc/conf.modules add alias bond0 bonding  and reboot
   #  ifconfig eth0 down
   #  ifconfig eth1 down  
   #  ifconfig bond0 220.113.20.160
   #  ifenslave bond0 eth0
   #  ifenslave bond0 eth1 
   #  ifconfig 
bond0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:E0:4C:DF:0B:9E  
          inet addr:220.113.20.160  Bcast:220.113.20.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MASTER MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:15 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:82 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:E0:4C:DF:0B:9E  
          inet addr:220.113.20.160  Bcast:220.113.20.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING SLAVE MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:41 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          Interrupt:11 Base address:0xe800 

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:E0:4C:DF:0B:9E   
          inet addr:220.113.20.160  Bcast:220.113.20.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING SLAVE MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:2  errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:41 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          Interrupt:15 Base address:0xec00
   
     Node B do the same thing, node B IP is 220.113.20.161(two realtek 8139)
     I divide my switch into 6 virtual LAN, each VLAN have 4 ports. eth0 of node A 
     and eth0 of node B in VLAN 1,eth1 of node A and eth1 of node B in VLAN 2 
     
    in node A I do 
    # ping 220.113.20.161 
    PING 220.113.20.161(220.113.20.161) 56 data bytes
    64 bytes from 220.113.20.161: icmp_seq=8 ttl=255 times=0.132ms
    64 bytes from 220.113.20.161: icmp_seq=16 ttl=255 times=0.122ms
    64 bytes from 220.113.20.161: icmp_seq=19 ttl=255 times=0.124ms
    .........
    Anybody can tell me how can I resolve it and
     whether the bonding must use special switch?
     
   thanks in advances!
           
        liuxg
        beowulf at eyou.com


_______________________________________________
Beowulf mailing list
Beowulf at beowulf.org
http://www.beowulf.org/mailman/listinfo/beowulf



More information about the Beowulf mailing list